Casa Decor 2017 Freehand Arquitectura Arquitectos mexicanos Madrid

SHOWROOM IRSAP

Barcelona

MEET

OUR TEAM

.

Watch now

SET OF VOLUMES AND MATERIALS OF JUST MAINTENANCE

The beautiful nature where the plot is located is present from the three levels of the house.

There is a lateral access to a mezzanine from where the landscape is framed with a large pivoting wooden boat gate.

A double height living room with generous views of the lake houses an imposing fireplace that underlines the height of the space and introduces the forest inside the house.

Outside, a set of volumes and materials create terraces integrated into the slope of the terrain as an amphitheater over the lake. In their development they seem to disintegrate as they approach the water and end in an infinity pool that overflows towards the lake.

A HOUSE FUSED INTO THE SURROUNDINGS

In this restricted competition, we were asked to design an idyllic house overlooking the lake and we were delighted to be chosen over four other expert studios in the development of residential spaces.

The program of needs raised from the client was demanding and complex and the qualities of the plot, located on a steep slope over the lake, posed an intense challenge to us.

Our proposal was based on three main axes: merging architecture and environment, working with open spaces and making each opening a frame towards the landscape.

SUSTAINABLE SOLUTIONS WERE FOUND THAT RESPECT THE NATURE OF THE ENVIRONMENT AND THE TECHNICAL DATA SHEETS OF ENERGY QUALITY ARE OF THE FIRST LEVEL.